Højt at flyve, dybt at falde - og op igen for Michael Kaa Andersen

Erhvervsmanden Michael Kaa Andersen


Gennem et langt og succesfuldt liv har Michael Kaa Andersen opnået mere end de fleste, ejet flere succesfulde selskaber og er en stor del af dansk erhvervsliv.

Det gamle talemåde "Højt at flyve, dybt at falde" var aldrig en løsning for Michael Kaa Andersen. Nok har karrieren også budt på hårde år, men falder man, så rejser man sig op igen siger Michael altid.

Michael har en baggrund fra Copenhagen Business School, hvor han i ’85 blev Cand.mag i Finans. Derefter tog han til London for at arbejde et par år, og skabe sig erfaring indenfor den engelske finansverden, for derefter at vende retur til Danmark, som aktiechef for Erik Møllers Eftf. Senere stiftede Michael Kaa Andersen Ejendomsinvest og Proark, som han fortsat ejer i dag.

Privat bor Michael i Vedbæk og har sommerhus ved Vesterhavet, han har to børn og bruger den sparsomme fritid på golf.

Michael Kaa Andersen - igennem en krise

- Læs mere om Michael Kaa Andersen her
Danmarks økonomi kæmper, boligkrise, og kreditkrisen har unægtelig påvirket mange danskere. Den komplekse karakter af vores turbulente økonomi efterlader mange forbrugere forvirrede og magtesløse. Selvom det er vigtigt for forbrugerne at forsøge at forstå, hvad der foregår i vores nationale økonomi, er det endnu mere vigtigt, at de giver sig til at passe godt på deres personlige økonomi - deres månedlige indtægter, omkostninger og investeringer. Michael Kaa Andersen sparede selv gennem krisen i 2008 og råder fortsat danskerne, til ikke at ”lege” for lånte penge.

Den vigtigste ting at huske er, at du altid kan styre dit budget og udgifter. Opgaven er ikke altid let, men de grundlæggende principper for pengeforvaltning gælder stadig, uanset hvad der foregår på et internationalt eller nationalt plan. At leve som om intet er ændret er fejl nummer et folk gør, i udfordrende tider og kan føre til tilsyneladende uoverstigelig gæld.

Det er klart, at den en økonomiske afmatning ikke er en midlertidig kamp. Michael tog selv flere skridt til at sikre budgetter for at klare den finansielle storm.

Revurderer dine vaner. Hvis din indkomst eller udgifter har ændret sig, må du justere dine vaner, så budgettet hænger sammen. Gamle vaner er svær at bryde, men det kan være nødvendigt. Selv små ændringer vil have en indvirkning, og endnu vigtigere, vil sætte scenen for at ændre dine vaner. Michael Kaa Andersen sikrede sig slev en stærkere økonomi på den lange bane ved at justere de små rettelser på plads.

Betal dine regninger til tiden. Gebyrer kan hurtigt bidrage til en større gæld. Mange kreditorer har hævet deres priser på gebyrer og du kan risikere lukkede konti som sanktioner for forsinkede betalinger.

Bliv afklaret med store spørgsmål. Hvis du har store, truende finansielle spørgsmål, såsom ubetalt gæld eller skat, er det tid til at adressere udfordringerne. Kontakt dine kreditorer og skab en acceptabel tilbagebetalingsordning. Lav en plan om at fjerne disse finansielle bekymringer fra dit liv, det vil være godt for din mentale og finansielle sundhed.

Forvent det uventede. Stræb efter at etablere en opsparingskonto til nødsituationer, som svarer til mindst tre måneder af din årlige indkomst. Hvis dette mål virker for højt, så start med automatisk at få trukket et mindre beløb fra din lønkonto til en opsparingskonto hver måned. Som de siger, ude af øje, ude af sind - det er mindre sandsynligt, at du bruger pengene, hvis de ikke er tilgængelige på din konto.

Det vigtigste er at se dine investeringer som en selvstændig forretning der kan give overskud, du må aldrig være afhængig af en stigning i huspriser for at skabe en god forretning.

Følg Michael på Linkedin, Google+ eller Twitter